« terug
Maak je tuin groen!

Maak je tuin groen!

26 mei 2018
10.00 - 16.00 uur

Maak je tuin groen op de Tuinenmarkt Saendelft

Download hier de PDF flyer

Wil je professioneel persoonlijk advies voor je tuin? Kun je wat compost gebruiken? Wil je meer weten over vaste planten, leren hoe je een regenton installeert of gewoon lekker een zaadbom maken? Het kan allemaal zaterdag 26 mei op ‘Maak Je Tuin Groen’, de Tuinenmarkt tussen 10 en 16 uur in Winkelcentrum De Saen in Assendelft.


Wist je dat het goed is voor het klimaat om niet meer dan 40% van je tuin te verharden? Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op zowel nattere en warme perioden waar we mee te maken krijgen. Omdat de buien heviger zijn maar ook omdat we steeds meer tegels in tuinen leggen en het water moeilijker weg kan. Samen kunnen de Zaanstreek vergroenen door minder te verharden.

Klimaat van Bordeaux
Op de tuinenmarkt helpen we je verder op weg. Rioleur Hans Grotenbreg geeft een inkijkje in extreme neerslag- en hitte-kaarten en schetst de voor- en nadelen van het klimaat van Bordeaux in de Zaanstreek. Welkoop Wormerveer presenteert een makkelijke moestuin. In filmpjes leggen we je uit hoe je eenvoudig een regenton aansluit of geveltuin aanlegt. Bij de stand van Duurzaan kun je een regenton winnen. Bloemsierkunst Caron heeft mooie vaste planten in de aanbieding.

Persoonlijk tuinadvies
Tijdens de Tuinenmarkt geven de Zaanse hoveniers Han Tuinman en Jeroen Mars (Mars hoveniers) je persoonlijk tuinadvies met tips over de indeling, groen in je tuin, vaste planten, borders, paden en terras. Heb je hierin interesse? Elk heel en half uur kun je aanschuiven aan een picknicktafel op de Tuinenmarkt. 
Wil je zeker zijn van een plekje? Stuur dan een mail naar info@duurzaan.nl en geef aan of je in de ochtend of in de middag wilt komen. Ter voorbereiding vragen wij je om een tekening van je tuin te maken en mee te nemen. Het liefst een tekening op schaal van 1:50 (1 meter is 2 cm). En graag inclusief een noordpijl, dit in verband met de zon en de schaduw.

Verder kom je bij diverse kraampjes meer te weten over onder meer het Zaans Natuur en Milieu Centrum (wilde plantjes & zaadbommen maken), Imkervereniging Zaanstreek (Zoek de koningin!) en Groei & Bloei (leuke stekjes). Kinderen kunnen zich een regendruppel laten schminken, zaadbommen in elkaar knutselen of gewoon lekker kleuren.

Tot 26 mei op de Tuinenmarkt!